Chcemy kultywować tradycyjne wartości oraz sposoby wytwarzania pieczywa. Z tego względu funkcjonujemy jako mała, rodzinna piekarnia.

Piekarnia Gdynia

Follow Us:
Title Image

Produkty

PIECZYWO NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI

BUŁKI

Przez lata doskonalony sposób produkcji naszych bułek oraz ciągle powiększający się asortyment jest powodem, rozsmakowania się klientów w naszych wyrobach.

bułka z makiem
ZWYKŁA Z MAKIEM

(8dag)- Pszenna bułka o chrupiącej skórce i miękkim białym miękiszu, posypana makiem.

piekarnia bułka szwedka
SZWEDKA

(7dag)- Podłużna bułka wypieczona z mąki pszennej, wody i drożdży.

rogalik korenlka
ROGALIK KORNELKA

(9dag)- Każdy rogalik jest ręcznie zwijany z trójkątnego kawałka ciasta i ukośnie nacięty po obu stronach. Posiada podłużny, trochę nieregularny kształt, przypominający ``rozprostowany rogalik``. Podczas wypieku Kornelki uzyskują chrupiącą, spękaną skórkę, którą zostaje oprószona mąką.

chleb zwykły
BUŁKA PARYSKA

(4dag)- Bułka przypominająca wyglądem bochenek chleba. Charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz dosyć puszystym i mięsistym ciastem.

bułka z makiem
SZWEDKA Z MAKIEM

(7dag)- Podłużna bułka wypieczona z mąki pszennej, wody i drożdży posypana makiem.

bułki zwykłe piekarnia
ZWYKŁA

(7dag)- Pszenna bułka o chrupiącej skórce i miękkim białym miękiszu.

bułka piekarnia
ORKISZOWA

(9dag)- Pyszne bułki o wilgotnym miękiszu z dodatkiem mąki żytniej, pszennej oraz ziaren.

bułki z ziarnami
RAZOWA ZE SŁONECZNIKIEM

(10dag)- Są to delikatne bułki posypane ziarnami słonecznika, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej.

bułka kornelka
KORNELKA

Łączy w sobie smak pszennego pieczywa z chrupiącymi ziarnami oraz całymi pestkami słonecznika i dyni. Złocista, świeża skórka otacza delikatny miękisz, w którym ukryte jest bogactwo witamin i błonnika.

bułka razowa
RAZOWA

(10dag)- Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej.

BUŁKA TYGRYSKA
TYGRYSKA

Żytnio-pszenna bułka o delikatnym miękiszu, niepowtarzalnym smaku i chrupiącej skórce. Bogate w śrutę sojową, siemię lniane, sezam i słonecznik.

GRAHAMKA
GRAHAMKA

(10dag)- Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej.

bułka słowiańska
BUŁKA SŁOWIAŃSKA

Wykonana z mąki pszennej typ 750 na bazie rozczynu, który wymaga ponad 12 godzin leżakowania by osiągnąć najlepsze właściwości zdrowotne oraz smakowe. Dzięki temu bułki charakteryzują się chrupką skórą oraz miękkim środkiem.

bułka maślana z makiem
MAŚLANA Z MAKIEM

Miękka, pulchna bułka o słodkawym smaku obsypana makiem.

bułka maślana z kruszonką
MAŚLANA Z KRUSZONKĄ

Miękka, pulchna bułka o słodkawym smaku obsypana kruszonką.

CHLEB

Od wielu lat niezmiennie korzystamy z przepisów naszego dziadka, dzięki czemu nasze chleby słyną z niezmiennie wspaniałego smaku oraz z wielu właściwości zdrowotnych.

CHLEB TYGRYS
TYGRYS

(0,5kg) Żytnio-pszenne pieczywo o delikatnym miękiszu, niepowtarzalnym smaku i chrupiącej skórce. Bogate w śrutę sojową, siemię lniane, sezam i słonecznik.

CHLEB WIELOZIARNISTY
WIELOZIARNISTY

(0,43kg) Chleb żytnio - pszenny z dużym dodatkiem ziaren (30% w stosunku do mąki). W składzie znajdują się takie ziarna, płatki i nasiona jak: słonecznik, soja, płatki jęczmienne, owsiane i żytnie oraz pszenica.

pajda chleb błonnik
ŻYTNI Z BŁONNIKIEM

(0.43kg) - Chleb pieczony na zakwasie wytwarzany z przede wszystkim z mąki żytniej i z dodatkiem mąki pszennej. To prawdziwy rarytas dla osób tęskniących za dawnym smakiem chleba.

piekarnia gdynia pajda
CESARSKI

(0.6kg) – Pieczywo mieszane pszenno-żytnie na bazie naturalnego zakwasu żytniego z dodatkiem różnorodnych ziaren takich jak słonecznik, soja, grys kukurydziany, sienie lniane.

chleb żytni
ŻYTNI

(0.6kg) – Chleb mieszany z mąk żytniej i pszennej wytwarzany na zakwasie.

chleb tostowy
TOSTOWY

(0,45kg) – Chleb wytwarzany z mąki pszennej typ 500. Jego delikatna konsystencja oraz wyjątkowy smak sprawia, że jest idealną propozycją na śniadanie.

chleb razowy
RAZOWY DESKOWY

(0.5kg) - Klasyczny polski chleb razowy wykonany z mąki żytniej, na zakwasie.

razowy ze słonecznikiem
RAZOWY ZE SŁONECZNIKIEM

(0,4kg) - Klasyczny polski chleb razowy wykonany z mąki żytniej, na zakwasie posypany nasionami słonecznika.

chleb gryczany
GRYCZANY

(0,45kg) – Chleb wytworzony z mąki gryczanej na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki pszennej.

gdynia pajda chleb ziemniaczany
WIEJSKI NA ZIEMNIAKACH

(0,45kg) - Chleb pszenno-żytni z minimalną przewagą mąki pszennej, z dodatkiem płatków ziemniaczanych.

CHLEB OLIWSKI
OLIWSKI

(0.55kg) - Pieczywo mieszane z mąki pszennej(chlebowej) i żytniej. Chleb po ręcznym wyrobieniu garuje na deskach posypanych wcześniej otrębami. Jest wytwarzany na naturalnym zakwasie z dodatkiem drożdży. Chleb w trzech wersjach: „czysty” , z makiem i z mąką.

ŻYTNI DOMOWY
ŻYTNI DOMOWY

(0.5kg) – Chleb o największej zawartości kwasu. Wytworzony z mąki żytniej z dodatkiem nasion słonecznika.

chleb słonko
SŁONKO

(0.5kg) - Pieczywo mieszane z mąki pszennej(chlebowej) i żytniej posypane makiem.

GRAHAM
GRAHAM

Chleb dietetyczny z grubo mielonej mąki pszennej (typ 1850) z dodatkiem drożdży, a także soli.

chleb o niskiej zawartosci glutenu
CHLEB O NISKIEJ ZAWARTOŚCI GLUTENU

(0.4kg) – Chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu, w którym jego zawartość w 100 g pieczywa nie przekracza 0,01g. Pieczywo to przeznaczone jest dla osób pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu, jak i dla osób poszukujących nowych smaków.

chleb orkiszowy
ORKISZOWY

(0.6kg) - Pieczywo o wyjątkowych walorach smakowych i zdrowotnych. Pyszny chleb o wilgotnym miękiszu z dodatkiem mąki żytniej, pszennej oraz ziarnami.

chleb ziemniaczany
WIEJSKI

(0,55kg) - Pieczywo mieszane, na zakwasie z dodatkiem drożdży. Chleb wypiekany w formie posypany mąką.

GASTRONOMIA

Pragniemy by wyroby wykonywane tradycyjną metodą produkcji zwaną „slow baking” powróciły na karty menu polskich restauracji, barów oraz burgerowni. Coraz więcej trójmiejskich lokali gastronomicznych wyróżnia nasze wyroby, które cieszą się coraz większą popularnością wśród ich klientów.

bagietka gastronomia
BAGIETKA PSZENNA

(25/ 20 /8dag) Bagietka o chrupiącej skórce oraz miękkim wnętrzu. Wykonana jest z mąki pszennej typ 500. Dostępna w trzech rozmiarach.

piekarnia bułka do hamburgera
BUŁKA DO HAMBUERGERA ŻYTNIA

(14/ 09 /6) – Łączy w sobie smak pszennego pieczywa z chrupiącymi ziarnami oraz całymi pestkami słonecznika i dyni. Dzięki użytej do wyrobu mąki żytniej cechuje się pysznym smakiem oraz właściwościami zdrowotnymi.

piekarnia bułka kebab
BUŁKA DO KEBABA

(50dag) – Nie ma dobrego Kebaba, bez pysznej i świeżej bułki o chrupiącej skórce. Z jednej naszej bułki można wykonać dwa bardzo duże kebaby, bądź cztery mniejsze.

bagietka gastronomia
BAGIETKA HOT DOG

(25/ 20 /8dag) – Dostępna w trzech rozmiarach. Idealna do hot-dogów, zapiekanek czy kanapek.

piekarnia pajda
BUŁKA ZWYKŁA DO HAMBURGERA

(25/ 20 /8dag) - Ręcznie wykonana bułka o pysznym smaku oraz o lśniącej skórce.

bulka do hamburgerow slodka
BUŁKA PSZENNA MAŚLANA DO HAMBURGERA

(25/ 20 /8dag) - Jest to nasz najpopularniejszy produkt wśród klientów prowadzących lokale gastronomiczne. Bułka o złocistej skórce charakteryzująca się delikatnym miękiszem o słodkawym smaku. Dla wielu wielbicieli hamburgerów stała się podstawowym elementem ich ulubionego dania.

bułka do hamburgera czarnuszka
BUŁKA DO HAMBURGERA Z CZARNUSZKĄ

(25/ 20 /8dag) - Ręcznie wykonana bułka o pysznym smaku posypana na wierzchu czarnuszką. Niezbędny element znakomitego hamburgera.

PIEKARNIA GASTRONOMIA BUŁKA Z MAKIEM
BUŁKA ZWYKŁA Z MAKIEM

(11dag)- Idealna pszenna bułka do kanapek o chrupiącej skórce i miękkim białym miękiszu posypana makiem.

bułka z sezamem gastronomia
BUŁKA ZWYKŁA Z SEZAMEM

(11dag)- Idealna pszenna bułka do kanapek o chrupiącej skórce i miękkim białym miękiszu posypana sezamem.

astronomia bułka ze słonecznikiem
BUŁKA ZWYKŁA ZE SŁONECZNIKIEM

(11dag)- Idealna pszenna bułka do kanapek o chrupiącej skórce i miękkim białym miękiszu posypana pestkami słonecznika.

ZWYKŁA TRZY ZIARNA
ZWYKŁA TRZY ZIARNA

(11dag) - Idealna pszenna bułka do kanapek o chrupiącej skórce i miękkim białym miękiszu posypana trzema rodzajami ziaren: płatki owsiane, pestki słonecznika oraz siemię lniane.

bułka niska zawartość glutenu
BUŁKA NISKA ZAWARTOŚĆ GLUTENU

(15 dag) - Bułki o bardzo niskiej zawartości glutenu, w których jego zawartość w 100 g pieczywa nie przekracza 0,01g. Bułki te przeznaczone są dla osób pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu, jak i dla osób poszukujących nowych smaków.

ZWYKŁA Z DYNIĄ
ZWYKŁA Z DYNIĄ

Łączy w sobie smak pszennego pieczywa z chrupiącymi ziarnami oraz całymi pestkami słonecznika i dyni. Złocista, świeża skórka otacza delikatny miękisz, w którym ukryte jest bogactwo witamin i błonnika.

OFERTA DLA GASTRONOMII

Bułki do hamburgerów, pieczywo dla restauracji, bagietki i wiele innych.

INNE

Szeroki wybór naszego asortymentu, który ciągle staramy się poszerzać o nowe wypieki, kierujemy do najbardziej wymagających klientów. Cieszymy się, że możemy sprostać waszym oczekiwaniom.

drożdżówka
DROŻDŻÓWKA Z MAKIEM

(10dag) - Miękkie, puszyste drożdżówki z makiem. Popularne drożdżówki wykonane z ciasta drożdżowego będące zwinięte masą makową w roladę.

chałka
WARKOCZ

(14dag) - Słodkie, puszyste drożdżowe pieczywo pszenne w postaci zaplecionego warkocza.

strucla
STRUCLA

(30dag) – Dostępna w dwóch wersjach: z twarogiem bądź jabłkami z cynamonem. Wykonana z pysznego ciasta drożdżowego z dodatkiem cukru pudru, kruszonki lub pomady.

pizzerka
MINI PIZZA

(12dag) – Ulubiony przysmak wielu ludzi. Miękkie ciasto pszenne wysmarowane sosem cygańskim i posypane żółty serem. Idealne w swej prostocie.

piekarnia gdynia rogal
ROGAL ZWYKŁY

Klasyczny rogal wykonany z ciasta pszennego obsypany makiem. Posmarowany masłem jest idealną przekąską na śniadanie oraz kolację.

piekarnia pasztecik
PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

(11dag) - Paszteciki wypełnione farszem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Jest to też świetna przekąska, którą możesz zaserwować np. podczas wizyty gości. Bułeczki wykonane są z pysznego ciasta francuskiego.

drożdżówka z pomadą
DROŻDŻÓWKA

(10dag) – Świetna na drugie śniadanie. Do wyboru z: jabłkami, jagodami, budyniem, z twarogiem, z rodzynkami, z kokosem, z makiem, z marmoladą.

chałka
CHAŁKA

Smakowity wypiek z ciasta drożdżowego obsypany kruszonką. Każda chałka jest ręcznie zapleciona w ładnie wyglądający warkocz. Idealnie smakuje wraz z herbatą lub mlekiem.

crossanty
CROISSANTY

(8~10dag) - Kruche z zewnątrz, w środku puszyste i warstwowe. Pięknie pachnące, lekko maślane. Wykonane z ciasta francuskiego. Idealny przysmak do kawy czy herbaty.